CoolHD

Üdvözlünk a CoolHD híreinek oldalán!

Webolodal rendelés

Pár napja indítottam egy weboldal készítő vállalkozást, várom a megrendeléseket :) Weblap rendelés!
Illetve a napokban kiadok egy frissítést: a minecraft szerverek oldal kinézete reszpozív, és sokkal modernebb lesz.

Átálltunk

Sikeresen átálltunk az új szerverre, már a minecraft szerverhirdető oldal is megfelelően működik. Na megyek forgatni XD

Új szerver

A coolhd.hu összes weblapja új szolgáltatóhoz kerül, átállás folyamatban. Elnézést a fennakadásokért...

Rohanás...

A Connet nem a várható tempóban halad, ugyanis rengeteg dologba kezdtünk. Youtube csatornánk elérte az 500 feliratkozót, melynek örömére több pályázati filmemet feltöltöttem. Creative commons csatornánkon 42 feliratkozó van jelenleg, 73 videóval. Most elsősorban pályázatokra készítek videót, eközben pedig rengeteg tapasztalatot szerzek, persze az sem nagy baj, ha nyerek valamelyiken.
Viszont nem hagyhatom, hogy ez az egész az életem rovására menjen. Rengeteg dolgot vállaltam be, az edzések, versenyek, és mindenkivel mindenféle közös program rengeteg időt elvesz. Ma este nem aludtam, holnap és holnapután sem nagyon fogok, ezt a bejegyzést is csak így futtában írom, megyek összepakolni, és már itthon sem vagyok :-)

Jogdíjmentes zenei csatornám
Indítottam egy youtube csatornát, ahol jogdíjmentes creative commons zenéket osztok meg napról napra. Ezeket a zenéket ingyen fel lehet használni (például videók alá), forrásmegjelöléssel. Itt a csatorna, iratkozzatok fel :-)

Connet
Már nem származhat belőle gond, úgyhogy itt van az a bizonyos "fb2" - persze még sokat kell várni a végleges átadásig, de a gyönyörű hamarosan feliratot azért meg lehet tekinteni... Katt ide!

"FB2"
Ezúton szeretném megerősíteni az "fb2" álnéven futó oldalam keletkezését, létezését (az oldal még nem nyilvános). Pár hete kezdtem el, de még rengeteg hónap van hátra. Az oldal célja a saját tartalmam odaköltöztetése. Oda kerülnek majd a youtube videóim, facebook posztjaim, régi blogspot-os cikkeim, stb. Elegem lett ezekből a nagy oldalakból, akik csak a pénz után mennek, és használhatatlan részeiket nem javítják normálisan, ezért készítek egy sajátot, melybe mindenki ötletét szívesen várom. Semmi többet nem várok tőle, nem a nézettség vagy a pénz a cél, hanem a használhatóság, és elsősorban a közösség. Mihelyt elkészül, pár meghívót eldugok majd az oldalaimon.

Shared fm
A minap belebotlottam egy új kis kezdeményezésbe: egy Magyar online rádió, amely teljesen non-profit. Kódolás közben nálam ez szól. Addig-addig hallgattam, hogy aztán készítettem nekik egy szlogent, amelyet be is raktak: Shared fm - katt ide. A rádió készítői körülbelül 14-16 évesek, de a hosztoló (szgal) írt nekem, hogy biztonsági rés van a weblapon. Ezúton is köszönöm neki! :-)

Készül...
A nagy dobás. Egy világ várja már. Talán kettő is. Informatikusok százai dolgoznak rajta. Ami legyőzi a facebookot és a Google-t egyszerre. Szervergépeinket a világ legnagyobb vállalatai nem győzi gyártani. Nemsokára elkészül. Vége az internetes nagyhatalmaknak...
Dehogy is! Hiszen ez is csak egy kis weblap lesz. Reméljük elnyeri tetszéseteket!

Ismét feltörve...
A helyzet a következő: zsinórban harmadszor sikerült feltörnie valakinek az oldalt. Minden php fájl elejébe egy igen csúnya kód került, pedig már a legelső alkalommal töröltem minden FTP fiókot, minden jelszavam módosítottam. Még a Webparadicsom-ot is megkérdeztem (tőlük bérlem a webszervert), nem-e elavult a cPanel, de már a feltételezést is sértőnek tartották :-)
Mivel ezután már csak belső támadásra tudtam gondolni, ezért letöröltem egy csomó nem saját szkriptet (pl. linkcsere.coolhd.hu, music.coolhd.hu, gs.coolhd.hu, és még innen is eltűntek a kommentek, úgyhogy ha valami van, most már csak itt tudtok írni. Folyamatosan dolgozunk, megértéseteket kérjük, és ha valami hibát tapasztaltok, állunk rendelkezésetekre! //DaWe

Hack
A weblapot megint feltörték, de a problémát szerencsére sikerült hamar orvosolni. A feltörésnek köszönhetően innen eltűnt ez a hír: elkészült a Vélog hivatalos weblapja <-- ez egy videós sorozat a vlogoló plüsstigrisről. Egyik videójának témája az enKÓR - ez pedig egy kis paródia weblap, itt megtekinthető!
A régi minecraft szerverhirdető oldal ezentúl átirányít az újra, de a régi posztokat nyilván nem töröltük.
Szerk: Biztonsági okokból mégis törölnöm kellett. Sajnálom.

E-mail rablás védelem
Hali!
A napokban rátaláltam egy nagyon régi szkriptemre... AZ oldal lényege, hogy hamis e-mail címeket generál, melyeket az e-mail gyűjtő robotok elmentenek - csakhogy ezzel a sok hamis címmel nem mennek sokra, maximum lesz egy jó nagy adatbázisuk... További infó: CoolHD.hu/antirobot

Az új minecraft szerverhirdető oldal
Több heti munkával végre elkészült az új minecraft szerverhirdető oldal. Saját fejből, saját forráskóddal írtam, ez az első php + sql-es projektem. :-)
Katt ide!

Magyar minecraft szerverhirdető oldal
A régi minecraft szerver hirdető fórumunkat egy 100% minecraft szerverekre készített weblapon lehet majd hirdetni. Érdekessége, hogy a weboldal motorja teljesen minecarft szerverekre van programozva, például offline szervert nem is lehet beküldeni. Több titkot nem is árulok el, inkább megyek, és csinálom. A régi weblap, illetve az új is majd itt lesz elérhető: törölve :-(

ZeneVeled
Egy ismerősöm megkért rá, hogy készítsek weblapot neki, amely egy komolyzenei könyvet hirdet. Egyelőre a weblap még elég kezdetleges, az új verziók a zeneveled.hu-n érhetők majd el.

Nyelv/language?
Kedves olvasók. Nagyban törjük a fejünket azon, hogy milyen nyelven menjen ez az egész CoolHD. Mégis a Magyar az anyanyelvünk, és a CoolHD angol kiejtésben még rosszul is hangzik, de valahogy mégiscsak szeretnénk külföldiekkel is kapcsolatot teremteni (már amennyire itt online ez lehetséges), meg aztán nem árt fejleszteni az angolom. Végül arra gondoltam, szerintem nem csak az én angolomat lehet fejleszteni, tehát: a MineHD legyen teljesen angol, de a CoolHD menjen tovább Magyarul, vagy több nyelven (ahol ez megoldható. Ezen az oldalon pl. nem nagyon).
Mit szóltok hozzá?

A MineHD projekt
A MineHD az egyik legnagyobb projektünk. Egy minecraft szerver, amely már több éve készül, és még fog is. Eleinte ugyanúgy indultunk, mint minden sima szerver. Sok warp-al, adminszobával, és survival-al. Zsdab-nál futott a szerver, de sajnos csak ő tudott csatlakozni rá - mint kiderült pár év múlva, a Vipre tűzfal miatt.
Rengeteget építkeztünk, de aztán a szerver letörlődött. Hát igen, kezdők szerencsétlensége. Újból elkezdtük, és aztán valahogy meguntuk - de csak egy kis időre. 1-2 évre rá összeraktam egy gépet, amin - ha akadva is, de - elmegy a minecraft. Elindítottam egy szervert (lapos map, mobok nélkül), és én, Zsdab, Zsozso, és Bazsi20000 fölépítettünk az akkor újnak számító szénblokkból egy óriási fordított kupolát - worldedit nélkül, papírra rajzolt terv alapján. Ez lett a MineHD 2.0 spawnja. A többi meg ment, mint a karikacsapás. Az Infinity hosting-tól rendeltünk fél GB RAM-os szervert (ezt rögtön bővíteni is kellett, de sajnos csak 1GB-ra tudtuk, mert nem volt pénzünk rá). Azt hiszem öt hónapig futott így, sok kifagyással (de lagg nem volt, köszönet a saját NoLagg rendszernek :-)).
Láttuk, hogy készülődik egy új jó kis szervercsoport, ahol Magyarország egyedi szervereit kötik össze egy lobby rendszerrel. Rögtön föl is hívtuk a tulajt, Liverflert, hogy csatlakoznánk. Ő végig ment a hullámvasútunkon, és mondta, hogy jöhetünk. A CraftUnio-nál csak két hónapot voltunk, ugyanis az egész elment egy teljesen más irányba. Új szabályok, ami a mi csapatunk kezeinek lekötésével járt. Kitalálták, hogy nagy szervert akarnak, nem többet egyesíteni. Mi egy minigame szerver lettünk volna. Jó volt a CraftUnio-nál, de nem bánom meg, hogy kiléptünk.
Ezután a szerver nem ment, itthon dolgoztam rajta. Poltergeistnek köszönhetően hamarosan kaptunk egy szervergépet, és most jelenleg is onnan fut a MineHD 3.1 nemzetközi Lobby szerver, angol nyelven! Köszönjük Poltergeist!
Technikai adatok a szervergépről: 8GB RAM, 2 mag 3Ghz processzor, és sima otthoni internet. Ez utóbbi nem a legjobb, de sajnos nincs rá több keret.
MineHD weblap <-- ip címér katt ide!

Az új weblapról
Nemrégiben a CoolHD.hu teljesen megújult. Az új weblap animációkat is tartalmaz: megnyitáskor fehér színből tűnik elő, az ikonok is külön tűnnek elő, és a háttér is mozog.
A címlapon eleinte öt ikon volt: MineHD, Online games, Projects (ez a weblap), Jegyzet, és kapcsolat menü. A MineHD minecraft szerverünk weblapja is nemrégiben újult meg. Az Online games oldal egy régi elhalóban lévő projektünk, ez egy olyan weboldal, ahol online játékokat osztunk meg. A Projects oldal nyilván ez, ide rakjuk ki főbb híreinket. Nos a Jegyzet oldal két okból készült: egyrészt nekem egy próbatétel, hogy meg tudom-e csinálni (nem, maga a weboldal nem bonyolult, de a forráskódjának megírása nekem még új volt - ismerkedés közelebbről az SQL-el :-)), másrészt meg sehol sem találtam olyan weblapot, ahova titkosan elmenthetnék egy kis szöveget jegyzetként online. A kapcsolat menüpont pedig egy egyszerűbb e-mailküldő űrlap. Ha valaki üzenetet ír ott, azt én e-mailben azonnal megkapom.

Nagyjából ennyit, a későbbiekben a többi/kisebb projektjeinkről lesz szó!

CoolHD gépházblog start
Üdv!
A CoolHD gépházblog ezennel beindult! Itt tesszük közzé majd legújabb projektjeinket.
DaWe